Noční svítání
Přichází z nenadání, po dni bez potlesku
Přichází v očekávání lepších chvil,
Bez naděje co odešla s ní
V hodinách samoty, ztraceno v očích lesku…
Rozprostře ticho mezi prázdnem,
Nechává bez slov hledat cestu
Ve snech jsme ztraceni,
Věci k nepoznání…
Iluze ztrácí se každým ránem…
Minula svítání bez starosti
Láska co nehledá významy dění
On byl tu…ona tam
Bezděky odsouzení
Protekly vzpomínky mezi prsty…
Oslepen sluncem nevnímal stíny
Chyběla slova, myšlenky, záměry
činy k pochopení…
otočen zády, bez naslouchání
Nehledal příčinu, váhu vlastní viny
Domněnky, strach a podezření…
Nedají spát pochybnosti
důvěra slábla
probuzeni
mlčení v objetí
Měnili pravdu v to, co není
Duše se rozešly…ztraceny v davu
Vzpomínky zašlapány v prach
mění už čas bez odpuštění
Slova už nezmůžou nic,
pozbyly možnost na nápravu
Myšlenky v hlavě hledají důvody
co dělí oba jejich světy,
mosty poznání shořely
do jednoho,
přes řeku, která plyne věky
plněna nedorozuměním…
pravda...mimo úvahy skryta
leží opodál zapomenuta
Vědomí sdílených pocitů
odhalí klamné rozumu podvody
Důvody odezní …láska bez příčiny
Střetnutí očí, doteky
Duší splynutí,
Upřímné city bez bolesti
Ona a on….
sami dva…
v naději bez minulosti,
přestanou v sobě hledat stopy viny.
Líbí se mi to...ale když jsem to zažívala,moc príma to nebylo..lepší je o tom číst,když je to takhle mistrně psané.
21.05.2014 12:12:43 | Rao
Pro mě příjemné pohlazení, se slovy si přemýšlivě hraješ, klouže to jako po másle a na konci si člověk řekne uf, přesně o tom je život.... .
21.05.2014 07:54:45 | sluníčko sedmitečné
Děkuji, to potěší... tím spíš že vůbec nepíšu, tohle byla jen taková ventilace duše...
21.05.2014 12:01:00 | cihlík