Utratilas moje srdce, moje já
Za pusu bezcennou
Oheň žhnul, teď sotva plápolá
Na knotech mých řas
Když jsi k nám zcela lhostejná
Zem už není tou pevnou
Chytá zemětřas
Čím blíž dojíždíme na svoje činy
V konečnou všech cest a tras
Běhá mi po zádech mráz
Proč, má Milá, proč
Proč jsi tak nesmělá, když nemáš
Nespěcháš mi naproti do náručí
A když ano, nejsi, nemáš být
A za zády si sundáváš
Svatozář
Ty jsi můj život a život, ten je Lhář.