Anotace: Jinak to nejde
Podzimní motýl na mé dlani,
Koukal jsem na něj (nebo na ni),
Já nedutal a ani nedýchal.
On ustrnul, asi se zadýchal.
Rozprostřel křídla sebejistě,
Pak zjistiv že na nesprávné místě,
ocitl se,
Odletěl a ještě pospíchal.
Snad pro ta křídla motýli,
Jen na chviličku, na chvíli,
Jsem uviděl záchvěvy dechu,
Hlasitě mlčívaných vzdechů.
A pro kmitavé vzlety motýlí,
To kdyby třepetáním nebyly,
Byly by sdělnými slovy beze zvuku,
Byly by dlaní v dlani, neuživ ruku.
A pro život delší motýlích,
Někomu krátký, ne pro motýly,
Nechybí nehledané návraty,
Má láska má křídla, žádné záplaty.
Nějak jsem škobrtla o "neuživ ruku", ale nedýchal-zadýchal ti odpustím, četla se mi dobře :)
17.06.2014 14:20:12 | Hesiona-Essylt