Anotace: <p>Jsi šimravě rusovlasá,</p> <p>I rusovlase šimravá,</p>...
Jsi šimravě rusovlasá,
I rusovlase šimravá,
Čepýřivě prostovlasá,
A prostovlase voňavá.
Lechtavě a uličnicky,
Poočku i plíživě,
Pomrkáváš, podloudnicky,
Ptám se v duchu, co Ti je ?
Co Ti je, a co Ti bude,
Až Tě jednou rozcuchám,
Vrabčí hnízdo Ti jen zbude,
Vlasy trčí, tu i tam.
Jsi čepýřivě rusovlasá,
Voňavá a prostovlasá,
Proto jsem to všechno psal,
Že bych tě rád rozcuchal.