Mám mžitky v hrsti
a špetkou naberu si sůl
kořením
vrůstám
z kmene zůstal kůl
po hladkém usínání zbyla vůně
v proutí se snadno... stůně
i stesk je jako lesk
či úhoř
vosková svíce ze všech žalů
tak uhoř
do úpalu...
milá Ivko,já už nevím jak pochválit,snad jen že jsem ji už četla třikrát a za toto mnohokrát dík,je jedinečná:)
02.07.2014 14:10:56 | střelkyně1
Znáš mě,tak víš,že nejsem dalek,vymyslet využití pro pozůstalý špalek.Aby byl neskonale hezký,použij nahoře nevlhnoucí desky.Aby jí neuškodil déšť,či chlad...a můžeš se začít léčit,máš jistě hlad.Víš,jak krásně voní uzení úhoři?Solí je dolaď a chuťové pohárky zcela Ti rozboří.
02.07.2014 11:42:42 | Bakchus
Všechno, co by mě do komentářů mohlo napadnout, už je v té básni, a líp se to říct ani napsat nedá - plný zásah; esté jak vyšité :-)
02.07.2014 11:30:46 | Amonasr