Anotace: <p><strong>Jsi ospalá ?</strong></p> <p><strong>tak jdi do peří, </strong></p>...
Jsi ospalá ?
tak jdi do peří,
a hebké pápeří,
ať tě šimrá pod nosem,
když na mne koukáš úkosem
a říkáš že bys zaspala.
Úkosem, kosým zrakem, nakoso,
Když z koupeny běžíš naboso,
Odhozený ručník není vzdáním zápasu,
A myslíš že jen po Tvých slovech nepasu ?
A pápeří ti ulpělo na levé tváři,
A nešimrá tam, tiché, ani muk,
A neporučím ani sobě, ani kalendáři,
Ač nejsem zajíc, přesto kluk.
Ale je to fuk.
Už ani muk.
Úkosem,
Zamyšleně drbu se pod nosem.
Zahlcen,
pošetilých myšlenek nánosem.