Srdce mi vyhládlo...
leželo a snilo ladem
skrývalo se před pohledem
tisíců mužů, dětí, žen.
Život se zdál být přetížen!
A do té chvíle, do toho ticha,
jak nápoj do prázdného břicha
ozval se Tvůj sytý hlas.
"Co je to v Tobě? Co je v nás?"
byla jsem hladová a byl srpen,
tehdy žihadlo mě žáhlo srpem
a moje oči náhle byly plny jasu.
A do srdce... a při úžasu
jen malá jizva hyzdí krásu.
Jako když strhneš náplast z prstu
Bůh připravil mi jednu ze sta cestu.