V náruči objímám Tě ženo,
nevidím tvář, cítím jen teplo,
ticho je svědkem té krásy,
nikdo z nás nedutá a je
prostředníkem spásy. Blaženost,
to že jsme a nejsme si cizí, tenhle
svět překoná a zůstane ryzí.
Kdo jsi Ty neznámá, duše se ptá,
obraz té krásky na okamžik oko v dáli
nahmatá. Ohnivé vlasy a něžná tvář,
ať nikdy nezmizí, ta roztomilá zář.
Obraz už mizí a smysly se budí,
já nechci zpět, bdělí svět mě ukrutně
prudí.