Anotace: Láska znamená dát druhému do ruky nabitou zbraň a doufat, že nestiskne spoušť.
Sleduješ, jak usíná a říkáš si, co kdyby.
Co kdyby jednou nepřekousla všechny tvoje chyby,
co když budou příliš těžké na její útlá ramena?
V jejích očích tančí bolest jako dávná ozvěna,
ozvěna činů tvých.
Ležíš a vzpomínáš na její hloupý smích.
Na okamžiky, které bolí a hřejí srdce zároveň,
na čin, jež ji bolí nejvíc a nebyl zatím vysloven,
Na Tvůj jediný hřích.
Když ukradls jí srdce a rozdrtil ho ve dlaních.
Otočí se na bok a vlasy vzlétnou po polštáři,
Vše ti přijde tak nějak správné,
jak klidně leží, jak se tváří,
jak kdyby to tak mělo být.
Rty sevřené v tajemství a vlasy v zlaté svatozáři,
I když spí tak její úsměv nepatrně září..
Máš pocit, že máš vedle sebe,
anděla co spadl z nebe,
anděla s křídly zraněnými,
co nemůže vzlétnout pod tíhou Tvojí viny.
Probere se protažením a třikrát rychle zamrká.
Hnědá v jejích očích vzplane,
tak neprostupná- divoká,
když rozhlédne se a v okamžení,
krátkého rozespalého zmatení,
přitiskne se k Tobě a ty se cítíš zazděný.
Zazděný v komorách jejího srdce,
skrytý pod její klíční kostí,
vězněný vinou bez špetky vody umíráš..
Dobil jsi její vzdušné zámky,
bez milosti,
bez lítosti,
či pomyšlení, že s nimi padne i celý svět Váš.
Rozkopl jsi puzzle, jež ve dnech nocích skládala,
a kdyby nebylo jí, ta skládačka by rozbitou zůstala.
Dala jí do kupy, slzami zpět k sobě slepila,
a nikdy nechtěla omluvy, vždycky se k Tobě vrátila.
Podíváš se na ni a ona ti pohled vrátí.
Hoří něčím, co není láska, ale snad se to k ní blíží.
Vidíš v něm odhodlání a vůli jež neznámá připadá ti,
vidíš, jak oči se jí ještě klíží.
Usměje se- a ty taky,
a ty najednou víš-
víš všechno a nevíš nic.
Víš, že znamená víc, než dokázal bys říct.
Ta dívka, tichá a nervózní ve společnosti,
jíž ruměnec zdobí lícní kosti,
jež maluje ti život a pláče i pro maličkosti,
která tančí na přechodech a hraje si sem tam se slovy.
dívka, která ti odpustila, však bude i dál- kdo ví?
Neznámá i známá, v jejichž sítích jsi lapený,
a ty víš, že z nich nechceš pryč-
chceš být v nich navždy ztracený.
Víš, že jsi ztracený...