Anotace: Blížící se podzim...o důvod více, proč se k sobě dlouze přitisknout...
Sbírka: GEOMETRIE VŠEDNOSTI
Sotva stačil jsem jej pocítit,
tak rychle proklouzlo léto kolem...
Utichlo i s hlasy múz,
jen vítr prohání se
po strništích polem...
Vše ve starých kolejích
převaluje se líně
a ten klid zdánlivý
nese v sobě zprávu
o blížící se zimě...
Předběhnu přírodu,
dřív než ona - hned nyní
zachumlám se s Tebou
pod naducanou peřinku,
věř,
že využiji každou vteřinku,
abych mohl dlouze,
dlouze objevovat objevené...
Úžasné křivky,
směle Bohem darované,
opojnou vůni svěžího vánku,
když proplétám se
nejen Tvými vlásky,
trochu neposlušnými...
Polibky zahrnu Tě tak,
až paže budeš vzpínat,
nevěda zda přestat mám
či ne...
Tělo Tvé stane se tětivou,
prsty zaryjí se do mých plecí...
Jen spící kraj,
hvězdy zářící
a bledý měsíc
budou toho svědci...