Anotace: Nikdy jsem nenapsal dílko (záměrně to nebudu nazývat báseň) kde bych jméno složil z lidských vlastností...Byla to pro mě trochu výzva a vím, že to má své mouchy, ale co byste chtěli před spaním ve 2 ráno :-D
Prostě jsi...
Veselá - když vzpomenu si na Tvůj smích.
Elegantní - v Tvých krásných šatech plesových.
Roztomilá - ať byla noc či zrovna den.
Čistá - jak květ lilie, co víc moh' člověk přát si jen?
Andělská - bytost co denně pomoc lidem dává.
Plachá - přesto jsi, ale i to se stává.
Aktivní - když už přečteno máš tolik knih.
Lidská - krom Tvé profese to sálá z očí Tvých.
Inspirativní - o Tobě klidně bych psal stále znova.
Jemná - když v mysli stále mám Tvá něžná slova.
Okouzlující - od první chvíle jsem to věděl.
Vnímavá - když plácal jsem kraviny a naproti Tobě v čajce seděl.
Á jelikož jsem právě vyčerpal všechna písmena a slovíčka, jistě už znáte toho človíčka.
(LSI, 25.9.2014)
Rýmy i obsah jsou pěkné, občas pokulhává rytmus. Šlo by upravit, třeba Roztomilá - ať byla noc či zrovna den, Čistá - jak květ lilie, co víc si přát jen apod. Ale jinak fajn :-)
25.09.2014 13:45:40 | Jenda P.