Anotace: podle barvy ženských vlasů, dodal bych, protože takhle nějak bych to viděl a možná že nejen já
Černovlasá
Havraní vlasy
černé jako noc
které ona nebrání se
lásku barevnou jak duha
ta nezakřičí o pomoc
až dostane ho do hlavy
s tělem jako každá druhá
ale nakonec on zjistí
že ho k smrti nebaví
a tak mu na památku
v koupelně stále visí
od ní podvazek a stuha
místo jeho popravy.
Plavovlasá
Stvořena prý celá z pěny
narodila se světlovlasá
a všude první nežli druhá
s takovou grácií vždy chodí
že ji nepřesáhne sama krása
jen se slovy pohrává si ztuha
a každá růžová jí padne sluší
jakoby protékala její duší
s citem pro divadelní scény
ale něčím kdesi mimo
bude stále muže drásat
jako býky vypuštěné
přímo za ní do arény.
Rusovlasá
Vlasy každé rusovlásky
hoří jako dračí dech
přitažlivě zajímavá
od pohledu jak by ne
živé oči byt na splátky
od života ví co chce
zatváří se kamarádsky
řekne si oč jiné prosí
a nedělá si příliš vrásky
když lehce přitom odmítne
další návrh z čisté lásky
jen o známosti přece jde
tak vybírá si do sytosti
a v kapsách čísla přátel nosí
do doby než je vypere.
Tohle se mi líbí.
04.10.2014 19:33:57 | Johny65