nahá leží v zákoutí tmy
a bosými kroky
nedočkavě poslouchá
stejně svlečené ticho
černé jako hlína
neřestné jako prsty
někde v hloubce klína
než hrdlo tuhle hloubku
jejím hlasem vykřičí
aby ráno tiše mohlo vejít
ještě měla zavřené oči
a první ptáci už otevřeli nebe
rannímu rozbřesku
světlo se vrací
ale dobře skryté noci
není do stesku
nahá sedí na židli
obléká se
a plachými kroky
odchází
aby za ním opět
mohla přijít
se smyslným tělem
zrovna jako ta noc
nevěrná a žárlivá
zároveň