Žena bez úsměvu,
jako kniha bez obsahu.
Tak se mi jevila.
Věnovat pár řádků papíru bílému.
Potisknout obálku jejich jmény,
alespoň to byla idea.
Napsal jsem pahýl.
Pak jej odložil, s vědomím,
že to bude na dýl.
Zprvu jsem tomu říkal úvod.
Tehdá to přišlo.
V potemnělém plášti,
plnil jsem si kapsy záští.
Přál jsem si nemít důvod.
Vrátil jsem se k pahýlu,
psal jen smutná slova.
Společný jmenovatel: zloba
Všechno zhořklo...
Bez vzpomínek, bez citu.
Oprášil jsem lopatu.
Obsah jsem tam uschoval.
Úvod mám,
závěr mám,
obsah nechám zakopán.