ještě se ani neznáme
ještě se naše kroky nespojily
ještě nevíme nic o sobě
a už se ti červenají rukávy
i tváře, které z vášně snily
ještě tvé srdce ničím nepuká
ještě jsme nepadli si do oka
tak dlouho sama jsi spala
pár polibků jen ochutnala
ale o nejtmavějších klínech
mužských slovech horkých rukách
o tom nevíš ještě nic
napůl stále dívka zítřejší jsi žena
i když mužem do náručí
nechycená nelapená
ještě oči nemáš plné
neřestné a nepokojné noci
ve které se křičí nebo vzdychá
a pak čeká znova čeká
na to samé třeba do rána
ještě se naše kroky nespojily
ještě netušíš a nevíš o mě nic
ještě jsi ke mně hluchá
má možná příští zatím neznámá
jen se nepleť...v každý ženský to je...i když tě ještě nepotkala, přece je už skoro zralá...jen se nepleť:-)
24.10.2014 21:09:19 | básněnka
Jako s čím se nemám plést ? co je v každý ?
24.10.2014 21:21:34 | josuatree
No přece touha po muži...
být milována,obdivována,ochraňována,na rukou nošena...
až po mnoha a mnoha letech si uvědomíme,že toto vše, je ukryto v tom,když muž vezme utěrku a vyskládá myčku :-)
i mě ber s nadsázkou víš,že jsem šprýmař do morku kostí :-)
Báseň je opravdu moc krásná.
24.10.2014 22:44:37 | Malá mořská víla
Děkuju za kompliment, ale v podstatě jsem se vlastně trefil vedle,
protože tušíte a víte už dávno předtím než to přijde, což já netušil ...
Jak už bylo řečeno do ženský a do melounu nevidíš a k tomu bych jen dodal
neuvidíš nikdy a když náhodou něco uvidíš nebudeš mít ani tušení, co vlastně vidíš, takže je pak lepší psát třeba o podzimu, není-liž pravda ?
24.10.2014 22:58:48 | josuatree
Nemyslím,že by se mělo raději psát o podzimu,či zelenině.
Měl by se více vyučovat překlad.Z Venušanštiny do Marťanštiny.
Jsme dvě strany jedné mince, jak psal správně R.M.
Přestat se vnímat jako něco, čemu nerozumím a začít se na sebe dívat s tím, chci ti rozumět.Pomoz mi s překladem:-)To chce ovšem velikou trpělivost a hlavně toleranci.Japonsky se taky nenaučíme hned a oni se též neurážejí,když něco špatně vyslovíš.:-)
Už asi moc vyučuji - omluvenka.
24.10.2014 23:08:21 | Malá mořská víla