mezi stehny místa těsná
a nejtěsnější mezi prsty
po kapkách stékají
s tváří blízko česna
a pod slunečním zlatem
dálka něčím přesná
a medem navoněná dlaň
pro žihadla s jedem
pro tolik cizích slov
co nedohlesna
tlačí se do obrazů
skoro jako ze sna
až po kořínky vlasů
ale zbývá jeden
sotva zbývá jeden
někde uvnitř hlavy
otevřené slunečnice
a pak den v řece
na kolena klesna
jejíma rukama nabírá
z posledních pláství
omývá svá křídla
a srká kolu s ledem
jejími vlažnými ústy
Nedohlesna a klesna mě dostalo. To jsem viděla naposled v Palackém...dávám tip s pusou od medu.
29.10.2014 21:30:17 | MARKO
a v kalamáři zbylo mírně jedu
pro lopatky z pláství medu...
a mezi stehny sval...žihadlo nedostal
v koříncích vlasů zabělelo láskou...
tmavou se barví led v cole
v prstech její gram...
29.10.2014 21:14:52 | básněnka
Asi se tomu budeš smát, ale tuhle jsem chtěl napsat tak bezprostředně a lehce jako píšeš ty a měl to být poetický kousek o letním stáčení medu, ale stejně mi do toho skočil milostnej motiv a bylo :-))
29.10.2014 21:20:23 | josuatree