zmodralo nebe
a vítr honí mraky
líným pohybem
volských spřežení
na prašných cestách
v pomalé bezbarvé šedi
vytváří dojem bílých koní
a hýbe celou oblohou
zrna tvrdnou v klasech
a noří se do zlatavé tmy
napíchlé na hrotu večera
uhýbá vedle tebe krotký stín
a večerní vánek voní jihem
s hedvábným tónem tvých očí
jak stýskávalo se mi po nich
dech světla ve tvých vlasech
když ramenem mi cloníš
zaklínám jako věčnost
skloněn do samoty srdce
a nic jiného nevnímám
ani nestínám naléhavým hlasem
vlnobití pod tvými šaty
jen se dívám a užívám si
krásy přicházejícího večera
s hlavou na tvém klíně
kolébán závratí ticha
pro objímání kolem ramen
prý vlasy hoří jako plamen
08.11.2014 11:50:43 | básněnka
a ruce tvé když objímám
jak převozník jsem
jeho prám
08.11.2014 21:23:04 | josuatree
pro převozníky z bezbarvé šedi
bestie život
podobá se mědi:-)
08.11.2014 21:23:45 | básněnka