Dvorská láska
Anotace: Báseň v duchu dvorské lásky. PS: Oslovení "můj pane" se ve dvorské kultuře, v trubadúrské poezii, používá pro oslovení svého objektu vyznání.
Jsi andělem žijícím na Zemi,
Sluncem veškerých mých dní,
o tvojí kráse zdá se mi
a utápím se slastně v ní.
Poslušně budu ti navždy sloužit,
líbat tvé nožky noc a den,
jelikož chci si tvou lásku zasloužit,
smyslem života ta je mi jen.
Jsi středem mého vesmíru,
po všech stránkách dokonalá,
Bůh ušil mi tě na míru,
kéž bys o mě jednou stála.
Nejsem nic, když nemám tebe,
dej mi prosím šanci, můj pane.
Snesu ti klidně i modré z nebe,
rozkoši elixír spolu si dáme.
Poníženě prosím o tvé srdce,
nad ubohým červem se smiluj!
Jako otrok vždy budu ti k ruce,
udělám cokoliv, jen mě miluj!
Ó, ty nejženštější z žen,
lásko, tys můj kyslík,
škoda veliká, žes jen
výplodem mé choré mysli.
Přečteno 984x
Tipy 2
Poslední tipující: bogen, knihomolka
Komentáře (1)
Komentujících (1)