jsem rovnice tvá neřešená
pro dvoje rty a dvě těla
co ke své lásce doposud
klíny svými nedospěla
ty umlčena jinou extází
spěcháváš do dne
a klekáš si do nocí
nad souhrnem veličin
o dvou cizích neznámých
a já básněním zesláblý
o vodu se neprosím
jak soumrak co žádá
po hrdlo džbánu
ale tvým vínem
ústa si nesmočí
za slovy jen hádám
a ještě než vstanu
posteli nevěřím
svěřím se ránu
jaká že jsi . . .