Anotace: Jedna má báseň kdysi psaná do novin Festivalu arabské kultury, který spoluorganizuji :)
Tam, kde vánek roznáší
Tam, kde vánek roznáší
vůni oleandrů do mých oken
stával muž v bílé dišdaši
a ve tváři divoké, černooké
Zahořel ke mně lásky žár
ve stínu zlatých kapinic
chandžarem opásán jako král
k oknům mým hleděl a víc nic
Až jednou snesla mi holubice
vyznání sladce přeněžné
zabolelo pak ještě více
muset mu říci svoje ne
Mé srdce jinému zaprodali
za okny ale stále bije
pro tebe, ty můj vytrvalý
přežije ráj naší fantazie
Mně se to líbí.
19.11.2014 13:12:26 | Isabella Monvoisin
Čtvrtý řádek je jaksi mimo, ale přes cizokrajné kapinice a bílý dišdaš, slušné.
19.11.2014 13:06:23 | Lilien