Anotace: ...
To když v okolí se mlha míhá
A v pelíšku dvou milých lásky plno, jak to každé noci bývá
Když zaléhají ke spánku, ruku v ruce tváří v tváři
Těch láskyplných citů všude, hodné jasné svatozáři
Schyluje se ke dni tomu, jenž je sváže navěky
Co přiblíží je jejich cíly, jenž nyní není daleký
Byť jako přítel s přítelkyní, probudí se do rána
Večer Pan a Paní dokonalá, vkročí v krajinu neznáma
Zavážou svá srdce k sobě, slibem navždy manželským
A rozezvučí světem zvony, s hlasem čistě nebeským
O půvabu krásné Paní, vypráví nám harfy tón
Inspirován krásným hlasem, který měl i onen zvon
Jak slza tekla po tvářích, zúčastněným obřadu
Závidějíc milovaným, že dříve přišli na řadu
Že jejich svazek oddán bohem, nemá dneska obdoby
Napříč světu s nenávistí, bude trvat do doby
Než si slečna věků přijde, pro oba dva na věčnost
Však plná obav, přesvědčení, že hezčí byla skutečnost
Kdy srdce tlouklo pro to druhé a duše v jednu splynuly
Dojde nyní k pochopení, že její časy minuly
Byť smrt je faktem nesmazaným, život není na pořád
Však duše plynou nad nebesy, stále, navždy, když Princ má svojí Paní rád!