Anotace: Ješitnost a závist se může objevit i v bezchybných božských sférách..
Šedé peří snáší se k zemi,
jak vánek zvolna ustává.
Zmučená tvář mladé ženy,
jež pozvolna slzám propadá.
Dlouhé vlasy skrývají oči,
v nichž život téměř vyhasl.
Tělo leží v slabé křeči,
a jsou slyšet tiché řeči.
Malé modlitby.
Bůh jen mlčí, nemá slov
shůry hledíc na malou stráň,
kde slyšet je tichých řečí
--- modliteb a vzlyků.
Padá na zem poslední pírko,
pramalá naděje na život.
---
Poslední sbohem ke stvořiteli, otci svému
a lásku své milé posílá.
Ach.
Uplakané oči k nebesům hledí a ta tiše pláčou s nimi,
když anděl lásky vydechl
a Bůh odvrátil svůj zrak,
aby vidět nemusel syna svého v prach!