VE SVĚTLE LAMPY
Po nedopitém víně
voní tvé rty
čas se zase rozběhl
když stojíš tu vedle mě
a já jsem za to vděčný
a proklínám tu lampu
nechce se mi vstát
a zabít její světlo
zmizely by tvé oči
a jejich zamilovaná jiskra
všechno by se ztratilo ve tmě
a třeba bychom se už
ani nenašli
prostor je nekonečný
a únava silná
podej mi svou ruku
a půjdeme spolu
k té lampě
zhasneme ji společně
a přestaneme se bát dálek...