Anotace: Tma a v ní hoří tvé oči, stačí jedna jiskra, která ve mě skončí, srdce mé spálí pohled tvůj, tak říkám stůj a neriskuj
Neviditelná hra
Tma a v ní hoří tvé oči
stačí jedna jiskra, která ve mně skončí
srdce mé spálí pohled tvůj
tak říkám stůj a neriskuj
Rty máš hebké jako med
já blázen líbal bych tě hned
pak tančíme dál na sudu střelného prachu
opojení, závrať i pád do hlubin strachu
Své nitro s tvým propojím
Jedno tělo a jeden dech
hladím tvé šaty hebké jako samet
to všechno dávno vím
ale možná to nikdy nezkusím
Prý to nechceš vzdát
vítr nad mořem mám rád
a v dáli černé mraky jdou
zlátne slunce
je čas začít s tou hrou, neviditelnou
Prý po mém boku budeš stát
horké půdy pod nohama
neměl bych se bát
pěšák na bitevním poli svůj osud zná
jen generál celou bitvu vyhrává
Tma a v ní hoří tvé oči
stačí jedna jiskra a můj svět se pootočí
srdce mé spálí pohled tvůj
tak říkám stůj a neriskuj
(Hanuš Šparlinek, při poslechu Jezebel, 2.12.2014)