Anotace: Není vítězem, kdo bojoval a zvítězil. Ale ten, kdo miloval, zraněn byl a odpustil.
Tikot hodin, hlasy zvonů a únava v mém srdci hlásá
Ať jdu již spát - opomenu, myšlenku tu, co mne drásá
Na spanilou, přenádhernou, upřímnou a sličnou Paní
Jejíž krásný milý úsměv na rtech, neupadne v zapomnění
Času uplynulo toliko, až k údivu se zdáti může
Že přes to všechno – BOLÍ TO, nebrala jsi mne jako muže!
Jen bohu sluší pravdu soudit, zda byli jsme si souzení
Nechala jsi mne v prázdnu bloudit, a dát své srdce do dlaní
Při trýznivé trpké noci, kdy postrádal jsem tvoji tvář
Prodíral se osaměním – Jsi anděl, postrádaje svatozář
Vzpomínám na opuštění, touhu, smutek, zaslíbení – snad shoří to!
Přes ty roky uplynulé, byť od tebe a v odloučení, víš, má Paní… BOLÍ TO!
Ač vyprávěl bych lidem v světě, že srdce mé má v srdci tebe
Nemohu, byť v každé větě, ukrývá se slovo, které zebe
Vždyť zradou je dnes láska k Tobě, zradou mojí princezny
Nevhodnou a navíc v době, kdy je náš vztah líbezný
Navzdor dnešku, napříč dobou, já vyslovil Ti : ,,na věky´´
Správně tuším, je to hrozbou, však můj cit není daleký
Ni lhostejnost, ni milování, mé srdce píše za sebe
,,Na věky´´ mám jedno přání, viď, že vždy tu budu pro tebe!
Jak skálopevné přesvědčení, jak v knize veršů od básníka – je stovky veršů polito
Ač zamilován do jiné, věz, láska k tobě není k zatracení, víš, má Paní… BOLÍ TO!