Anotace: ...
Měl jsem přání, měl jsem sen, měl jsem Paní, neřek‘ jsem
Že její oči, zázračné, mne nutí mluvit – zázračně
Že její úsměv, její smích, mne hladí ústně, ve dveřích
Že srdce prosté, v skromnosti, září prostě, skromností
Neřekl jsem spoustu věcí, nevyřkl jsem spousty slov
Že pro myšlenky hlava klecí, a ty myšlenky - bez osnov
Nenapsal jsem ani dopis, který by měl jasně říct
Že pokud někdy oči sklopíš, ruce mé jdou Tobě vstříc
Že pokud kapou slzy z očí, pokud kapou do dlaní
Kolem Tebe vše se točí, srdce mé je na dlani
Nezpíval jsem Tobě píseň, v rytmu lásky na špici
Bez Tebe však poznám tíseň, jsem spíše písní tesknící
A nevolal Ti celou nocí, napříč vzdoru půlnoci
A nemaloval obraz moci, kde byly kouzla bez mocí
Ty jsi přeci se mnou proto, že miluji Tě a Ty zas mne
Nemusím Ti říkat lásko, to co ostatním je tajemné
Mlčím dlouho, mlčím dál
Jen ty umíš slyšet vše, i to co jsem neříkal
Miluješ má planá slova, Miluješ můj tichý křik
Miluješ mne, nejsi snová, Miluješ mne – žádný trik
Miluješ mne pro ty chvíle, kdy tiše šeptám tobě jen
Že s Tebou najdu všechny cíle, že s Tebou žiju krásný sen
Milujem se nejvíc z lidí, milujem se nadevše
A když Tě oči moje vidí, nejsou chvíle pro verše
Když Tě oči moje vidí, myslí pouze na ten cit
Za který se lidé stydí, a to je ten deficit!