trochu pozdní ráno bylo
do kterého drobně mží
a vítr češe řídká oblaka
celé týdny býval s ní
u řeky kde náhodou se potkali
za jednoho z horkých dní
hřálo ještě letní slunce
a voda teplá tak se koupali
a hra očí zase končila polibkem
ale před večerem zatáhlo se
a hromy práskaly oblohou
bál se že už to neřekne
sotva že doběhli domů
se smíchem sušili věci
jako mokré oběšence
a když po čaji setmělo se
jako když zatáhneš oponu
zůstali spolu poprvé sami
na nebi žádné hvězdy
ale spánek se jim vyhýbal
a to ráno bylo zvláštně jiné
leželi tiše vedle sebe
i když barev lásky ještě neznalí
dokola dávali si čisté nebe
a vášnivě se přitom líbali...