Být s ní
ode zdi ke zdi chodit
hledat do nebe schody
s dívkou andělů
tiše poslouchat
jak zvony zní
pod probouzejícím se květem
křehká dlaň provoněná létem
měsíční paprsky sbírá
něžná, noční lyra
tóny houslí
na hladinách se choulí
vlna za vlnou, jdou-li
pak duše smutné
v mnohé nic se půlí
Líbí se mi už ten název. Báseň je pak taková, jak název naznačuje - křehká, melodická a něžná. Zvlášť druhá část :)
07.01.2015 13:07:56 | Hesiona-Essylt