POSLEDNÍ NOVÝ ROK... NA ZIMNÍ SEMESTR
jsem havran přimrzlý na tvoje blata.
Ač tohle početí nebude beze skvrn,
zbudeš mi v náruči jediná svatá!
Jediná svatá a milostná bělice,
nesoucí na rtěnce syny i spásu...
A až se s rozbřeskem oběsím na klice,
můžeš mi ty běsy vyčesat z vlasů.