Melancholie starých časů…
Doléhá na mě jako plášť z tmavého sametu.
Nese se plaše jako
prach prosvícený světlem slunce.
Chce mě svést na scestí,
netušíc, že já už mám svého prince.
A já z toho pláště dělám střípky.
Útržky látky,
které mi budou uzlem na kapesníku.
Divokým mládím popelky
a její touze po tuctech nápadníků.
Nemusela jsem protančit střevíčky,
abych našla lásku.
Dlouho chodila kolem a čekala,
až odložím poslední plesový šat…
A pak jsem ho viděla…
Kluka, co byl připraven mít mě rád.
Stál doslova nadosah…
A nebyl princ, ani urozeného rodu.
Stál na okraji rodinného kruhu.
Sám, smutný a bolavý s károu,
kterou mu život naložil.
A pak jsem tu byla já,
co podobnou káru kdysi táhla
- taky sama…
život si nechala utíkat pod rukama…
Jeho příběh se tolik tomu mému podobá….
A tak nějak potkala Popelka „prince“.
V životě nic není náhoda…