není to až tak dávno
snad proto občas cítim
na kůži její obtisknutý ret
a lákavý závan růží
s vůní co měla ve vlasech
ale říkám si to bude dobrý
není žádný snad a žádný kdyby
na chvíli tam a zase zpět
jak útěk a návrat do hry
která trvala tolik let
až po hořké ticho prohry
v šupinách kluzké ryby
a na patře se stále táhnou
slova hustá jako med
šťáva z nedozrálých hroznů
a z mnoha nenapsaných vět
téhle převrácené lásky . . .
nestál jsem ti nikdy za to
ale pořád jsem tady zlato
s další jizvou ale jsem
a jestli si na mě někdy vzpomeneš
všechno si znova vybav
ty chvíle to šumění místa
a přesně ta slova která nejednou
jsem říkal bez lásky i s láskou
i když jsem vlastně věděl
že skoro ve všem lžeš
že pro tebe jsem nikdo
kterým jsem taky zůstal