Proč slzy mi tečou po tváři,
a Slunce vůbec nezáří.
Proč i den proměnil se v noc,
vždyť miloval jsem Tě moc a moc.
Proč všude je ten mrtvý klid,
a mně schází života nit.
Byla jsi jak kometa,
jež naší galaxií prolétá.
Do Tvých očí chtěl jsem se dívat,
ve dne v noci, po svém boku Tě mívat.
Třeba i ohnivým peklem s Tebou jít,
hledat a nalézt nirvánu, tu božskou blaženost a klid.
V paprscích Tvých očí chtěl jsem se koupat,
do závratných výšek padat i stoupat.
Chodit s Tebou ranní rosou,
líbat Tě čistou, bosou.
Ve svém náručí Tě nést,
sevřít a nikdy nepustit, v mou pěst.
A já tu stojím a ptám se proč,
hluchý jsem a neslyším, prý „Životem dál toč“.
A já tu stojím v prachu a blátě těch nekonečných cest,
kdo podá mi ruku a bude mne vést?
A tak tu stojím, já malé nic,
nespatřím Tvé oči nikdy víc.
Můj život jsi vzala,
ruskou ruletu jsi se mnou hrála.
Proč zmizela jsi mi tam někde v dáli,
když spolu jsme se tak milovali a hráli.
Cítím Tě všude, i v těchto zdech,
Tvou vůni, vzdech.
Cítím ji a srdce mne bolí,
jak ptáky ve větru a poli.
Už nikdy neuslyším Tvá slova,
jak mé srdce k sobě volá.
Už nikdy, nikdy, nikdy víc,
já malé nic.
Už nikdy nepohladím Tvé vlásky,
zbyly jen oči pro pláč z Tvé lásky.
Volám a všichni jsou hluší,
jen smutek na mé srdce buší.
Vzalas mi život i duši.