Když vidím Tvé čisté, šedomodré oči,
mám pocit, že svět se mnou točí.
Když vidím Tvou hebkou tvář,
oslepí mne snad polární zář.
Když vidím Tvé ohnivé vlásky,
líbat bych je chtěl z lásky.
A ta rudá růže?
Každé srdce omámit může.
Nabízíš ji tajně tomu,
kdo přenese Tě přes práh domu.
I ta šelma se tam krčí,
skrytá do Tvých očí.
A tak hledáš lásku, něhu, oporu,
o tom není žádného sporu.
Hledáš svůj osud a nabízíš sebe,
šeptáš „Hledám, hledám, snad právě Tebe“.
Nabízíš svůj život, lásku, věrnost, něhu
a kopec toho nejsladšího sněhu.
To je ta lvice L.....s,
jen pozor, chlapče, ať v ní neutoneš.