Žijeme v zabarvení chladu
jsme šťastní v letním smutku
slyšíme housle, sirény a Lanu
naše láska je korábem
a doba rozbouřeným mořem
držíme pevně kormidlo
zatímco vrstevníky pohltila Charybda
až tu zanecháš jen vdovcovi oči prázdnoty
budu už starcem
a bude tu stále moře
a Hem dokola nenáviděný povinnou četbou...