Povzdech
Anotace: jedna z milostných
Slíbat bych jednou chtěla
tvé vlasy z hladkého čela
nalít číši plnou vzpomínek
ustřihnout vlasů pramínek,
do jeskyně snění
vzala bych tě bez prodlení,
s tvou hlavou v náručí
prošla bych hořící obručí.
K nohám tvým snesla bych
zlato a přepych,
do rámu z lesklých perel
vsadila bych duši tvou
a pak na čísi povel
život by byl jen hrou.
Komentáře (0)