Anotace: Děkuji Antonínu Sovovi za inspiraci a životu za tvrdou, avšak užitečnou lekci :)
Sbírka: A srdce hrálo marš
I ke mně přišla v moje sady,
však vůni květů bila pachuť zrady.
Zvěst nesli ptáci a ptaly se v mysli hlasy
Kdo jí moh' zcuchat plavé vlasy?
Však teskně bil ten poplašný zvon v hrudi
a celá mysl po lásce jen prahla.
Je nás tu mnoho, mnozí na city jsme chudi;
a jiné slepě vášeň ke dnu stáhla.
Já stihl přestat
než jsem padl do zajetí krásy.
A už jsem se chtěl zeptat,
Kdo ti tak zcuchal plavé vlasy?
On dnes ještě někdo čte Antonína Sovu? To tedy smekám.
11.03.2015 19:38:51 | Adramelech
No, přiznávám, že jsem na Antonína Sovu přišel až díky studiu literatury, ale jsem za to rád. Jeho básně se mi líbí.
21.04.2015 19:29:25 | Oxík
To vůbec není špatný!
16.02.2015 13:18:12 | Bylinná směs
Krásné a pravdivé verše, klobouk dolů...
16.02.2015 10:09:20 | bába čurchlastka a inkontinenční ucháč