Po Tvé ruce pod peřinou šmátrám,
zda ležíš vedle mě, pátrám.
Ruka mi jezdí sem a zase tam,
nic, pusto prázdno, jsem zde sám.
Jen teplo Tvého těla, Tvé kůže,
zbylo mi. Rudá růže.
Vždyť snad ještě teď líbal jsem Tvé vlásky,
a Ty líbalas mě, z čisté lásky.
A na všech stěnách Tvé šedomodré oči,
a se mnou se svět pořád točí.
V uších mi stále zní Tvůj smích,
cožpak milovat Tě, byl hřích?