Anotace: Původně jsem ji nechtěla dopsat.Jelikož lidi různý věci vnímají zcela odlišně, ale pak jsem si řekla, že to píšu pro sebe a né pro ty dotyčné :)
Půl metru
Pět decimetrů
Padesát centimetrů
Pětset milimetrů
V tak zoufalé daleké blízkosti
ležís, spíš
a
nevíš
nebo víš,
ale nechceš vědět
mám chuť vzít
krejčovský metr
a
kousek po kousku
od hlavy až po patu
přesně definovat
demarkační linii mé úzkosti
mezi náma
spaní vedle tebe
mě
pomalu
postupně
potichu
potupně
ničí,
ale když tam spát nebudeš
Kdo mi bude za rozbřesku do ticha řikat
''Dobrý ráno Káčo''