Dlane
Rád sa dotýkam tvojich dlaní,
je v nich môj celý svet,
je v nich istota, že, čo bolo vlani
rozkvitne dnes ako krásny kvet.
Rád sa dotýkam tvojich pier i úst,
sú pre mňa chlieb, voda i soľ.
Vždy schúlim sa k tebe, ako chrúst
a necítim žiaden boľ.