Láska dozrieva
Ovocie dozrieva
stačí natiahnuť prsty
a slnko ti vyveští z ruky,
kto ťa ľúbi,
kto ti dá chleba,
kto soľ,
kto kúsok svetla.
Ovocie dozrieva
stačí natiahnuť ruku.
Tma stráca jemný šiat
odetá v telesnej schránke
tvojho tela.
-Prečo ťa milujem?
Pretože vošla si do môjho chrámu
a po tom veľkom zázraku
zostala si horieť vo mne ako svieca.
Pretože pijem z priezračnej vody
a bruškami prstov odnímam smútok
z čiernych vlasov.
Pretože dozrieva ovocie plod kvetu
a keď ho neodtrhnem padne z výšky.
Pretože si alfa a omega,
pretože si stred kruhu môjho
jediná.
Přečteno 577x
Tipy 2
Poslední tipující: mkinka
Komentáře (0)