Anotace: a čím povlékáte postele vy?
Na prostěradle zasychá moje láska
je smutná a skrčená, je prázdná
chci jí pohladit, utěšit
uhne a zaprská
jako pouliční kočka
je nevinná a je krotká
když jí to dovolím
a s každým odloženým kouskem prádla
nechá se pohladit o trochu dýl
jenže s raním sluncem
mě nenávidí
a já jí prosím
ať mi odpustí
zas a znovu
nakonec jí zabalím do prostěradla
a odložím do koše na prádlo
unvitř je smutná
uvnitř je prázdná
vyperu jí s večerem
a povleču postele
novou láskou
ve skříni jí je ještě dost