Hodiny bijí

Hodiny bijí

Anotace: Báseń z mládí...složená z momentálních pocitů nenaplněné lásky...

Hodiny bíjí daleko přes půlnoc
a já nemůžu spát.
Cítím jejich bití až
v srdci
a hrozně mě to pálí
řeže jako Tvoje slova.
Pláču,protože jsem Tě
měla -nebo mám?- ráda
a nyní jsem s ním
Jeho ruka mě pevně
tiskne
a já na Tebe myslím
Nechci s ním být
avšak chci být ještě s Tebou?
Nevím,
co to do mne vjelo
Kde jsem já a kde
jsi Ty?
Rozumíš tomu
co se děje v nás?
Já vím,nemyslíš
na to,nemyslíš na mne,
ale přece...
Já nemůžu spát
Ticho se táhne kolem mě
a hodiny bijí,bíjí dál
Jeho slova překrývají
Tvá a jsou milá,láskyplná
a přec tolik nevěřícná
Proč jsi mi to udělal?
Teď se bojím
Jdu vedle něho
a cítím malé vzrušení
Trhám sebou a on
-co cítí?
Láska odjela na dovolenou
klíč schovala
a já marně ho hledám
Trápím se
šidím ho,sebe a celý svět
Volám o pomoc
ale nikdo mě neslyší
Nemůžu,opravdu nemůžu
spát
a tolik bych si potřebovala odpočinout
Jiskří to ve mně,
ale oheň žádný
-poslední plameny
zhasl vítr v končinách
mého raněného srdce
Ty nemůžeš přijít
já Tě o to neprosím
a tak jsem s ním
Hladí mé ruce,mou
zrůžovělou tvář
- a co cítí?
Ne,nechci se ho ptát!
Hodiny bijí do mého srdce
a to bude se zase smát
Jednou možná štastna budu
a láska zahřeje mě zas
Jednou...
Ta chvíle přijde,nechávám jí
volný průběh,ozve se
a zůstane ve mně
Mlčíš s chladem svého srdce
Já vím,máš taky rád
Propletenec tří cizích srdcí
a každé chce někoho jiného
-půjdu raději spát
Pár pus na dobrou noc
a jsem zase sama
bez něj a bez Tebe
Nerozumím tomu
ale chci se smát
Povídej mi ještě chvíli
sic Tvá slova bolí
a nemají pro mne smysl
Přichází nový dne
a s ním touha proviněných
Jsem a zůstanu-
už ne Tvá...
říjen 1993
Autor bapla, 27.03.2015
Přečteno 691x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí