Hodiny odbíjí roky
Na ručičkách mých
Když jsi ve světě vzdáleném
Mílovými kroky
Vidíš jak jsi maličká?
Vložil jsem Tě do pocitů
Na čtyři řádky
Tak daleko jsi, že i šeptem
vyvoláme hádky
A přesto mě zastíníš
Hledat slunko v noci
Je třeba mít duši
Na odvracené straně měsíce
Řekl náměsíčný v iluzi probuzení
Tak rozměňme si na drobné
A úšklebky stranou
I mlčení
To chorobné
Chorobně nesnáším
Jsem přece komunista, co našel si pravou