Chtěl jsem si Tě přečíst
A taky atlas hvězd
Kapitolu šest
Tak k nebi nastavil jsem čelo
A mezi řádky hledal jsem
Na svou pěst
Byla to Drahá, drahá podívaná
Drahokami třpytily se
A moje oči dávno pohasly
Do říše snů vnořily se
Tam do tajů pod víčky
Kam vidí jenom ony
A duch dětí maličký
Pod pokličky a se všemi malíčky
Chtěl jsem být plachetnicí
Proplout tebou
Od pat až po rty, svět
Svět úsměvem měnící
Na vlnách slov, slov k ouškům
Jež bych nenechal nikdy nevyznět
Chtěl jsem pokořit oceány
Letokruhů
Jako první z mořeplavců
Utopit se na na orosené louce z rána
Dělající andělíčky, abych se Ti přiblížil
na dotek
Být nebojácný horolezec, když Tě
Znovu a znovu dobývám
Pouštící se lana
Bez strachu, že až budu rozumět
Řeči zeber pruhů
Může mi být i víc než sto let
A kdyby nevyšlo mi nic
Chtěl bych být letcem
Proletěl bych s Tebou život křížem
Možná i krážem
A pak jistě celé kolo znovu
Kamikadze z lásky?
Tak ty, my si přec
Nezakážem