Samet jenž dal dlaním duši
zachován v své ryzí podobě
je dán všanc světu
a srdce dychtivých bláznů buší
historie zapisuje lásky větu
-jsi můj-jsi má-
pavouci spřádají okovy z jemných vláken
kostelní zvony spouští své melodie
a slzička doby minulé zpečeťuje
ono
-od-teď-už-navždy-