Hněv s vášní se ve mne proplétá,
křižovatky plné lidí a osudů,
od brzkého jara až do léta,
s věrností přátelit se nebudu.
A tak přichází další neděle,
noci trávené na internátech,
vzrušení kupí se v mohutné závěje,
a nahá těla leží na ostnatých drátech.
Tohle je naše divadelní scéna,
představení bez scénářů,
čelíme zasedání vlastního pléna,
a dostal jsem průkazku do klubu lhářů.
Ty, tvé pohledy, tvé polibky,
já nic, já za nic nemohu,
sláva!
Je jen otázkou času,
kdy svědomí dovolá se práva.
.