KAT ASKETA
Přiťukli jsme si sodovkou
jsi přece abstinent
na naši promlčenou lásku
v záchvěvu přátelsky laděné dynamiky
slíbili jsme si příměří…
My katolíci
nedáme hříchu sebemenší šanci!
Jen žádné dojetí
zvetšelé romantiky
je beztak přesycený kontinent
…abys mě vzápětí
povodil na provázku
své sebestředné ješitnosti
v popravčím kole
s pro tebe typickou bezelstnou nonšalancí
postupně lámal mi kost za kostí
neřekls ani promiň
poté, cos štítivě
jak se na vegetariána sluší
ze svých bot otřel morek
vyhřezlý z ostatků mé sebeúcty
vždyť kopřivu mráz nespálí
a rampouchy ji nezebou
tak jenom jen houšť a větší kapky
Když sis pak u čaje
a avokádového sushi
umýval ruce svěcenou vodou upřímnosti
je vůbec možné
že sis nevšiml
jakou spoušť nechals za sebou?