Anotace: Bráníš se trny, ale ikdyž ruce od krve budou...budou čím dál míň jak trny dotyky mými, obrousí se...nech se utrhnout
Jsi zvláštní květinou,
připomínáš růži,
krásnou i s trním,
kterým se bráníš,
když dotknout se tě chci.
Už rozkvetla jsi a voníš,
ale nevím čím a proč.
Hlava se mi z toho motá,
až zapomněl jsem směr,
kterým jsem se vydal,
ikdyž jsem jím dlouho šel.
Nikdy nenapsal jsem tolik slov,
neměl tak hezkou myšlenku.
Ta slova jsou tvé jméno
a myšlenka příjmení.
Zmatení je příliš silné,
když tvé květy zavoní.
Přijdeš a zase zmizíš...
věříš...že trny tvé,
držím stále v rukou?
Vždy do krve se zahalí,
ale s každým dalším dotykem,
bude krve míň,
a trny se obrousí.
Růží však vždy zůstaneš,
neboj se....nech se utrhnout
v mých rukou nezvadneš.