všechna má slova ihned zrána spalte
a jděte dále, dále ode mne
a i když máte zbytky mých dcer na rtech
to jediné je tu dojemné
vy a já...vše lidské kromě mne
už ani kocour nechce žrádlo
o další čisté prostěradlo
pak řeknu svojí služebné
...silné to vyjádření:-) St..
05.04.2016 21:36:24 | tvořilka
Nehodnotím rytmus, ale pocit z básně jdoucí..až otřeš ze rtů zkrvavělý maso a najdeš klid, pak ať si trhnou a nechaj tě zase žít...
22.06.2015 13:34:38 | básněnka
Milý F., tak dnes poprvé a s velkým ostychem...ta druhá sloka se mi nezdá, na první čtení mi zcela uniknul rytmus, při pátém jsem ho tam dokázala nějak vpašovat. Přiznám se, že druhá sloka na mě pocitově nijak nedýchla, přestože myšlenka posledních dvou veršů se zdá býti lákavá (nenapadá mě lepší vyjádření).
24.05.2015 13:50:32 | Bylinná směs
Milá P. :)
DĚKUJU!
A nezbyde mi než souhlasit. Ono se to má tak, že konkrétně tato báseň je sebeteraputický výkřik, něco, co člověk napíše, aby se úplně neposral či nezabil a pak je třeba to někde veřejně umístit, aby ten pocit satisfakce a vlastního léčení nabyl ještě silnější formy... tolik k tomu.
Cením si upřímnosti, velice.
F.
10.06.2015 17:29:00 | vrbák