Sluněnka
Anotace: ...tak trochu i protiválečná
Panenka ze slámy
oči z oblohy modré
srdce růže rudá
duše zpěvem okouzlená
To maminka zpívá si
děvčátku svému když
pod křížkem s Ježíškem
panenku ze slámy plete
K panence panáčka
jen žádného vojáčka
vojáček pušku má
z pušky se střílí
Hoří za vsí obilí
prchají z hájů víly
noc mučená jest plameny
pláče den bílý
Vydechla panenka
v nelítostném ohni
oči její nyní
splynuly s oblohou
I zastaví se na chvíli
pozdravit klasy v poli
netrhejte vlčí máky
život mají příliš krátký
Za skřivánčích trylků
vzpomínky na maminku
po žních zrodí se zas
panenka z lásky
Přečteno 685x
Tipy 15
Poslední tipující: Stanislav32, mkinka, jenommarie, Dreamy, Gaspi03
Komentáře (6)
Komentujících (5)